Ost- og skinkehorn

Oppskriften gir 18 luftige horn med ost og skinke.


1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
7 dl melk
130 g smør
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg til pensling.
Sesamfrø
18 skiver kokt skinke
18 skiver gulost

Smelt smør og la det avkjøles litt på benken.
Lunk melken i en liten gryte til den er fingervarm.
Bland mel, tørrgjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett melk, og elt med kjøkkenmaskin.
Ha i 1 egg og det smeltede smøret underveis i eltingen.

Sett bakebollen til side, ha over plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Slå deigen sammen,ha den på et melet bakebord og del i tre.
Kjelvle ut runde leiver. Del hver i seks trekanter. Ha på en skive ost og skinke på hver, og rull trekantene sammen med den bredeste delen først.

Pensle hornene med egg og strø på sesamfrø.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!

3 kommentarer:

  1. Er det mulig å bytte ut melken med laktoseredusert?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det vil jeg tro går veldig fint!
      Lykke til med bakingen!

      Slett
  2. Hei. Ser ut til å være en nydelig oppskrift, kunne tenke meg å fryse ned alle bortsett fra 2 (da disse skal spises). Hvordan gjør man dette uten å risikere at de blir tørre når de stekes igjen?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs