Empanada Gallega med tunfisk

Empanada kan minne om en pai, og denne retten spises i mange deler av verden.  I Spania fylles den gjerne med tunfisk, sardiner eller chorizo - men mulighetene er mange. Grønnsaker, kjøttdeig, strimlet kjøtt eller andre typer fisk gjør seg også godt i retten.
En smakfull del av et tapasbord!


Deig:
500 gram hvetemel
2 dl olivenolje
2 dl hvitvin
1 egg
1 ts salt


Fyll:

300 gram tunfisk i olje, avrent
1 dl hvitvin
1 løk, hakket
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ss frisk timian, hakket
1 boks hermetiske tomater
1 ts paprikapulver
Salt og nykvernet pepper

Fyll:
Fres paprika og løk i olje i noen minutter. Ha i hvitløk, chili, timian, paprikapulver og hvitvin. Kok inn.
Ha i tomatene og la det småkoke i 15-20 minutter. Vend inn tunfisken og smak til med salt og nykvernet pepper.

Bunn:
Hel hvetemel i en bolle, og lag en grop i midten. Hell i resten av ingrediensene, og kna sammen til en fin deig. Ha om nødvendig i mer mel.
Del deigen i to deler, kjevle i to firkanter.
Fordel fyllet i midten innenfor 3 cm fra kanten, legg den andre firkanten over og brett sammen kantene.

Stek på 180 grader i 30-40 minutter.
Kan serveres både varm og kald.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs