Tomat- og olivenpai

Dette er en blanding mellom pai og pizza! Serveres gjerne sammen med en frisk salat.
Oppskriften holder til 4 personer.



Paibunn:
4 dl hvetemel
200 gram smør, i terninger
2 ss vann

Fyll:
6 tomater
4 ss frisk basilikum, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
200 gram revet ost
3 ss revet parmesan
50 gram sorte oliven

Smuldre og arbeid smør og mel sammen med fingrene i en bakebolle. Tilsett vann, og lag en fast deig.
Pakk paideigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i 1 time.
Smør en paiform, og klem deigen ut så den dekker hele formen, la hvile i 10 minutter før steking.
Stek paiskallet ved 200 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl noe.

Skjær tomatene i skiver, og legg dem i paibunnen.
Ha over hvitløk og basilikum.
Fordel ost, parmesan og oliven på toppen.
Stekes ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Server gjerne med en frisk salat.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar