Kremet maissuppe med trøffelolje

Ettersom jeg fikk endel GoGreen produkter nylig, passet det fint å bruke boksen med Gourmetmais til en smakfull suppe. 
Denne suppen holder til 2 voksne, men er også en favoritt hos barna.




280 gram mais
1/2 løk, finhakket
2 fedd konfitert hvitløk (eller 1 fedd vanlig hvitløk)
2,5 dl hønsebuljong
1 ss hvetemel
1 dl kremfløte
1 ts trøffelolje
Salt og nykvernet pepper
Rapsolje til steking

Surr løk (og hvitløk om du ikke bruker konfitert hvitløk) i olje i en gryte på svak varme. Tilsett mais og hvetemel, og rør sammen.(Putt eventuelt også i konfitert hvitløk most med en gaffel).
Ha i hønsebuljong og kok opp.
La det småkoke på medium varme i 10 minutter, tilsett så kremfløte.
Kjør suppen i en blender til den får fin konsistens. Ha den tilbake i gryten, og varm opp.
Tilsett trøffelolje, og smak til med salt og nykvernet pepper.
Serveres umiddelbart.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar