Lasagne med kylling, basilikum og soltørket tomat

Det er mange vellykkede variasjonsmuligheter når det kommer til lasagne!
Denne varianten er med med kyllingfilet, soltørkede tomater, basilikum og oliven.




400 gram kyllingfilet
Frisk basilikum
1 liten blomkål, i små buketter
1 terning grønnsaksbuljong
Lasagneplater
Revet ost

Tomat- og olivensaus
120 gram soltørkede tomater
100 gram sorte oliven
2 dl hønsebuljong

Ostesaus:  
100 g smør
8 ss hvetemel  
ca. 7 dl helmelk  
Salt og nykvernet pepper
5-6 skiver gulost


Ostesaus: Smelt smøret i en gryte, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Ha  i melk under stadig omrøring til du får en jevn saus. La sausen putre på svak varme i 5-10 minutter, tilsett osten og smak til med salt og nykvernet pepper.

Den blomkål i buketter, og kok den nesten mør i en gryte med litt vann og en terning grønnsaksbuljong. Hell av kokevannet, og sett til side.

Del kyllingen i store biter og stek  i litt smør i en panne, den skal ikke bli gjennomstekt.

Ha oliven, soltørkede tomater og hønsebuljong i en bolle, kjør med en stavmikser.

Retten skal monteres i en ildfast form. Start med ostesaus, lasagneplater, ha så i tomat- og olivensaus, blomkål, frisk basilikum, ostesaus, lasagneplater, tomat- og olivensaus osv.
Avslutt med kylling og tilslutt revet ost på toppen.

Stekes ved 200 grader i midten av ovnen i 25-40 minutter. Ha aluminiumsfolie over formen store deler av steketiden. La lasagnen hvile litt før servering.
Server gjerne med en salat eller nybakt foccacia.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar