Spagetti med chili- og hvitløksmarinerte scampi

Dette er skikkelig deilig mat, og retten tar ikke lang tid å lage om man legger scampiene i marinade dagen før. Egner seg utmerket til både hverdag og fest!
Oppskriften holder til 3 - 4 personer.


400 g spagetti
400 g scampi
1 rød chilli, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1,2 dl olivenolje
1/2 løk, hakket
Kruspersille
Nykvernet pepper

Tin scampi.
Lag marinaden ved å kjøre 1 dl olivenolje, chili, hvitløk og løk med en stavmikser.
La scampiene marinere minst 1 time. Man kan gjerne legge dem i marianden kvelden før de skal brukes.

Kok spagetti al dente etter anvisning på pakken.

Stek scampiene med marinaden i resten av oljen på høy varme til de har fått fin rød farge.
Man kan med fordel steke dem i to omganger, slik at de ikke blir kokt.
Dryss over hakket persille og nykvernet pepper.
Server scampiene i stekeoljen sammen med spagetti.

Vel bekomme!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs