Varmende kylling- og chorizoform

En fantastisk smakfull kyllingform som varmer på kalde dager!
Denne oppskriften holder til 3-4 voksne.
Bruk helst chorizopølse som du skiver selv, i steden for ferdig skivet.



700-800 g poteter (gjerne amandine), i små båter
8 sjalottløk, strimlet
1 kinesisk hvitløk, finhakket
2 kyllingfileter
15 cherrytomater, delt i to
100 gram chorizo, i skiver
1,5 dl grønnsaksfond eller buljong
1 ts sambal olek chillipaste utblandet i 4 ss. olivenolje
1 ss tørket rosmarin
Olivenolje
Salt og pepper
Smør til steking

Smør en ildfast form med olivenolje.
Kutt potetene i båter og fordel de i bunnen av formen sammen med løk og hvitløk. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Stek potetblandingen på 225 grader i 15 minutter.

Del kyllingfiletene i tre på lags, krydre dem med litt salt og pepper og brun dem i litt smør i pannen.
Legg kyllingfiletene til side og stek chorizoskivene i pannen på på middels varme til paprikaoljen begynner å sive ut. Når potetblandingen er ferdigstekt blandes chorizoen inn sammen med cherrytomatene.
Oljen fra stekingen av chorizoen helles over sammen med chillipaste utrørt i olivenolje.
Deretter helles buljongen over, og kyllingfiletene legges på toppen.
Formen skal i ovnen i ca. 20 minutter.
Serveres med godt brød, feks. Luftige rundstykker!

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar