Stromboli med spekeskinke, soltørket tomat og basilikum

En spennende variasjon av pizza! Fyll med det du har tilgjengelig!
Server gjerne sammen med en frisk salat!
Oppskriften holder til 4-5 personer.



500 g hvetemel (gjerne pizzamel typo 0 eller 00)
2/3 pose tørrgjær
3,5 dl vann
1 ts salt
100 gram spekeskinke

100 gram ost
1 glass soltørkede tomater i olje (200 g)
Frisk basilikum
Tørket rosmarin
Olivenolje

Start med å blande sammen det tørre til deigen i en bakebolle. Tilsett fingervarmt vann, og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin.
Heves til dobbel størrelse.
Slå deigen sammen, og kjevle den ut på et bakebrett smurt med olivenolje.

Kjør de soltørkede tomatene i en blender
sammen med oljen fra glasset.
Smør tomatblandingen på 2/4 av deigen i midten.
Legg så på spekeskinke, ost og friske basilikumsblader.
Drypp over litt olivenolje.

Brett eller flett sammen til en rull, og lukk endene. Pensle med litt olivenolje og dryss over rosmarin.

Stekes i 12-15 minutter nede i ovnen på 220 grader.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar