Deilig krydret masalasaus med poteter og blomkål. Perfekt mat til kalde vinterdager!
Oppskriften holder til 4-5 personer.
1 blomkål
6 poteter
1/2 dl rapsolje
2 løk, finhakket
1/2 purre, strimlet
2 røde chilli, finhakket
1,5 ss fersk ingefær, finhakket
3 kinesiske hvitløk, finhakket
2 ss garam masala
4 ts tandoori masala
2 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
2 ts korianderfrø
2 bokser hele hermetiske tomater
1/4 boks med kokoskrem (eller kokosmelk)
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
Chillipulver
Basmatiris
Kok basmatiris etter anvisning på pakken.
Skrell potetene og kok dem. Del blomkålen i buketter og la dem bli med på deler av koketiden til potetene. Hell av vannet når de er møre, og sett til side for avkjøling.
Del potetene i terninger.
Fres løk, purre, chilli, ingefær og hvitløk i rapsolje. Etter fem minutter skrus varmen ned, og krydderet røres inn. La det surre litt, og tilsett så de hermetiske tomatene (knip gjerne av stilkene på dem).
Hell alt fra stekepannen oppi en blender eller en foodprosessor, og kjør til fin konsistens.
Ha det i en gryte, varm opp og tilsett kokoskremen. Smak til med chillipulver og eventuelt mer salt.
Ha i poteter og blomkål, og hold det varmt frem til servering.
Serveres med nykokt basmatiris og hjemmelagde nanbrød.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar