Ovnsbakt torsk med spekeskinke og søtpotetmos

Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.


4 porsjonsfileter med torsk
4 skiver spekeskinke
400 gram søtpoteter
1,5 ss sitronsaft
2 ss smør
150 gram aspargesbønner
12 cherrytomater
Havsalt og nykvernet pepper 
Rapsolje til steking

Start med å skrelle, dele og koke søtpotetene møre i vann.
Sett ovnen på 220 grader.
Surr torskefiletene med spekeskinke, og brun dem raskt i stekepanne på høy varme.
Ha fisken over i en smurt ildfast form, og bak i ovnen i 12-15 minutter.
Hell vannet av søtpotetene og mos dem.
Rør inn smør og sitronsaft, smak så til med havsalt og nykvernet pepper.
Del cherrytomatene i to, og wok dem raskt i olje i varm panne sammen med aspargesbønnene.
Krydre med salt.

Server torskefileter surret i spekeskinke med søtpotetmos, aspargesbønner og cherrytomater.

Vel bekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar