Indrefilet av okse med potetpuré, ovnsbakte grønnsaker og portvinssaus

Perfekt helgemat!
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.



600 gram hel indrefilet av okse

12-14 poteter
Kremfløte
Maldonsalt 
Pepper

1/4 løk, finhakket
3 ts tomatpuré
1 dl vann
1 dl kjøttkraft eller fond
1 dl portvin
4 ts søt soyasaus 
3 ss god balsamicoeddik
Salt og nykvernet pepper
Litt maisenna utrørt i vann
Litt smør

4 gulrøtter
1 liten kålrot
2 rødløk
1 bunt asparges
Olivenolje

Sett ovnen på 220 grader.

Skrell og del potetene i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann.
Mos dem og tilsett fløte til ønsket konsistens. Smak til med maldonsalt og nykvernet pepper.

Kutt grønnsakene i staver, vend dem inn i olivenolje og ha på godt med salt og nykvernet pepper.
Ha dem i en smurt ildfast form, og bak dem i ovnen.

Brun indrefileten på stek varme i pannen, krydre med salt og nykvernet pepper.
Legg den over grønnsakene i ovnen, sett i et steketermometer, og stek til den har en kjernetemperatur på 65-68 grader.

Surr løk i litt smør i en liten gryte, tilsett tomatpuré og la det steke litt med løken. Ha så i portvin, balsamicoeddik, søt soyasaus, vann og kjøttkraft. La det redusere litt, og tilsett eventuelt litt maisenna utrørt i vann om du ønsker en tykkere saus. La det pute noen minutter til. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server indrefilet på en seng av potetpuré med ovnsbakte grønnsaker og portvinssaus.

Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar