Asiatisk kylling med sitrongress og koriander

En asiatisk favoritt hos oss! Inspirasjonen kommer fra en av mine favorittkokebøker, "Asiatisk" av Anna Røer. 
Oppskriften holder til 4 voksne.


800 g kyllingfilet, strimlet 
2 ss rapsolje til steking

Marinade:
2 ts malt sort pepper
10 cm sitrongress, hakket
3 små rød chili, finhakket
5 stk vårløk i biter
2 ts karripulver
2 ts salt
2 kinesiske hvitløk, finhakket
4 ss brunt sukker (demerara)
3 ss fiskesaus
1,2 dl vann
4 ss peanøtter, hakket
4 ss frisk hakket koriander
Basmati- eller jasminris.

Start med å brune kyllingen raskt i panne så den får farge. Stek gjerne i flere omganger så den ikke blir kokt.
Legg over i en bolle.
Ha alt til marinaden i en blender eller foodprosessor og kjør til en fin saus. 
Bland sausen med kyllingen og la det marinere i minst en time.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm så kyllingen med saus opp i en gryte, og la det småkoke noen få minutter. Tilsett om ønskelig noen spiseskjeer vann.

Server umiddelbart med kokt ris og et dryss med koriander og hakkede peanøtter.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar