Thailandsk gresskarsuppe

Inspirasjonen er hentet fra "Tid for Thai".
Nydelig suppe som passer både store og små. Oppskriften holder til 4 personer.



1 kg gresskarkjøtt, i terninger
10 fedd hvitløk, finhakket
4 stilker sitrongress, kun de tykke endene, banket hardt og finhakket
1 ss rød currypaste
1 l grønnsaksbuljong
8 kaffirlimeblader, i tynne strimler
5 ss fiskesaus
1 ss sukker
2 dl kokoskrem
3 ss presset limesaft
Frisk koriander
Rapsolje til steking

Varm oljen i en stor gryte, og surr hvitløk, løk og sitrongress under omrøring til løken blir myk.
Rør inn currypaste.  Ha i gresskarkjøttet og kaffirlimebladene, og hell over grønnsaksbuljongen. Ha så i fiskesaus og sukker. Kok opp og la det koke til gresskarterningene er møre.
Ha i kokoskremen, kok opp igjen og la det koke i ett minutt. Ta gryten av platen og rør inn limesaften.
Ha det hele i en blender, og kjør til suppekonsistens.
Hell over i gryten igjen, dryss over koriander og server umiddelbart.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar