Tunfiskfilet med sesamfrø, eddiksmarinert rødløk, syrlig potetmos og basilikumspesto

Oppskriften holder til 4 personer.
Dette er en rett med masse deilige smaker som passer fantastisk sammen! 
Inspirasjonen kommer fra en av mine favorittkokebøker, "Hot&Spicy".



Marinert rødløk:
2 rødløk, i tynne skiver
2 ss rødvineddik
2 ss balsamicoeddik
Nykvernet pepper

Potetmos:
500 g mandelpoteter, skrelt
3 ss sitronsaft
ca. 0,5-1 dl fløte (se an konsistensen)
Maldonsalt
Nykvernet pepper

Tunfiskfilet:
4 tunfiskfileter á 150 g
3 ss sesamfrø

Pesto:
Her kan man gjerne bruke et glass med ferdig pesto, eller lage selv.
25 gram basilikum
25 gram parmersan, revet
25 gram pinjekjerner, ristet i panne
1 fedd hvitløk, finhakket
1,3 dl olivenolje

Om du ikke bruker pesto på glass så start med å kjøre basilikum, parmersan, pinkekjerner og olivenolje med en stavmikser til ønsket konsistens.
Tilsett om nødvendig mer olje.

Mariner rødløken. Putt den i en bolle, bland i eddiken og litt nykvernet pepper. La det stå i minst 30 minutter.

Kok potene i vann uten salt til de er møre. Hell av vannet og mos dem sammen med fløten. Ha i sitronsaft og smak til med maldonsalt og nykvernet pepper.

Ta ut tunfiskfiletene en stund før steking, slik at de blir tempererte.
Vend dem i sesamfrø på en tallerken, og stek dem i 1-2 minutter på hver side i pannen.


Anrettes med potetmos i bunnen, tunfisk oppå og rødløk på toppen. Fordel et par spiseskjeer med pesto rundt.

Vel bekomme!



1 kommentar: