Vegetarlasagne med aubergine og ridderost

Denne retten smaker fantastisk, og er en av mine absolutte favorittretter!!
Formen kan gjerne gjøres klar til steking dagen i forveien.
Holder til 4 voksne.




300 g lasagneplater

Saus:
4 ss olivenolje
1,5 løk, finhakket
2 kinesisk hvitløk, finhakket
8 bokser hele hermetiske tomater, avrent og knust i dørslag
3 ts tørket oregano
3 ss rødvin (kan sløyfes)
2 ts salt
Nykvernet pepper

Fyll:
5 poteter, skrelt og skivet
2 små auberginer, skivet
2,5 dl rapsolje
8 ss tørket rosmarin
3 ts salt
Nykvernet pepper
200 gram ridderost
50 gram revet parmersan
Maldonsalt


Sett stekovnen på 200 grader.

Legg aubergineskivene lagvis i et dørslag, strø litt maldonsalt på hver skive. La de ligge slik i 15-20 minutter. Tørk så av saltet.
Bland olivenolje, rosmarin, salt og pepper i en liten bolle. Pensle auberineskivene på begge sider med blandingen, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Bakes i ovnen i 20-30 minutter på 190 grader. Følg nøye med så de ikke blir svidd.

Varm 1 ss olivenolje i en kjele, surr løken i oljen til den er blank og myk. Ha så i tomater, oregano, rødvin, salt og pepper.
La sausen småkoke på middels varme i 20 minutter. Ta så gryten av platen.

Legg potetskivene i vann for å fjerne stivelse. La de ligge der i 5 minutter. Hell så av vannet og klapp dem med kjøkkenpapir.

Legg lagvis i en ildfast form:
Tomatsaus (tynt lag)
Lasagneplater
Tomatsaus (tynt lag)
Aubergine
Poteter
Tomatsaus (tynt lag)
Ridderost
Parmersan

Gjenta rekkefølgen. Avslutt med litt av sausen og ridderost og parmersan på toppen.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i en time. La retten hvile i 5 minutter før servering.

Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar