Baconsurret kyllingpakke med ingefær, linser og tørkede tomater

Denne retten er full av gode smaker, og kan absolutt anbefales!
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.



20-25 cherrytomater
2 kinesiske hvitløk, delt i to og skivet
3 ss finhakket ingefær
3-4 sjalottløk, finhakket
2 ss brunt sukker
2 ss balsamicoeddik
4 ss limesaft
650 g kyllingfilet
5-6 skiver bacon
3 dl brune linser
3,2 dl grønnsakskraft eller fond
1 ss timian, hakket
1 ss olivenolje
Raps- eller solsikkeolje til steking
Salt og nykvernet pepper

Sett ovnen på 120 grader. Del tomatene i to, legg dem i en ildfast form og krydre med litt salt.
Ovnsbak dem i 2 timer.

Surr kyllinfiletene med bacon og stek dem raskt i pannen. Stek dem i ildfast form i ovnen på 225 grader i 15 minutter.

Kok opp grønnsakskraft eller fond, tilsett linsene og la det putre i ca. 15 minutter, til vannet er kokt inn.
Rør så inn hakket timian og 1 ss olivenolje.

Stek, hvitløk, ingefær og sjalottløk i panne til løken er myk og blank. Tilsett sukker, balsamicoeddik og limesaft, og rør det sammen. Sett til side.

Server med linser i bunnen, kyllingpakken oppå og tomater på toppen. Sausen helles rundt. Pynt gjerne med litt frisk timian.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar