Spagetti med parma og blåmuggost

Kjempegod pastarett. Anbefales!
Denne oppskriften holder til 2 voksne og 2 små barn.




1 løk, skivet
80 gram parmaskinke (eller annen spekeskinke)
80 gram soltørkede tomater, hakket
2 dl vann
1 terning med kyllingfond (Knorr)
2 ts olje fra glasset med soltørkede tomater.
50 g blåmuggost, i biter
3 dl kremfløte
350 g spagetti
1 ss raps- eller solsikkeolje

Varm oljen i en stekepanne og stek løken til den blir gyllen. Ta ut løken og sett til side.
Stek soltørket tomat og spekeskinke i olje til skinken begynner å bli sprø. Ta løken tilbake i pannen, og hell over vann, soltørket tomatolje og kyllingfondterning.
Bland godt og la det småkoke.
Tilsett fløten.
Før servering røres blåmuggosten inn i sausen. Kok spagetti al dente i godt saltet vann. Sil av vannet og bland pastaen og sausen i gryten.

Vel bekomme!

2 kommentarer: