Scampi med koriander, ingefær og hvitløk

Denne forretten holder til 4 personer.



16 scampi, rensede
2 kinesiske hvitløk
3 ss ingefær, finhakket
0,5 ts salt
2 dl sesamolje
1 potte koriander
3 ss raps- eller solsikkeolje
1 dl limesaft
Basmati- eller jasminris (kok etter anvisning på pakken).

Ha hvitløk, ingefær, koriander, salt og sesamolje i en foodprosessor, kjør til det blir en tykk pasta.
Mariner scampien i blandingen i en bolle, og sett i kjøleskap i 5-6 timer med plast over.

Etter scampiene er ferdig marinerte tres de på grillspyd, del gjerne spydene i to og ha 2 scampi på hver. Varm oljen i en wok, og  fres scampispydene i oljen.
Legg dem på et fat. Hell resten av marinaden og limesaften i woken, la sausen bli varm og hell den over scampiene. Serveres med ris.


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar