Oppskriften holder til 4 voksne.
Kyllingen:
4 kyllingfileter
4 Skiver prosciutto
12 salvieblader
2 fedd hvitløk
Risotto:
1 løk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
2 dl risottoris
5-6 dl kylling eller grønnsaksfond/kraft
1,5 dl matlaginsvin/hvitvin
2 ss smør
3 ss olivenolje
50 g revet parmersan
Gremolata:
4 ss kruspersille
1 kinesisk hvitløk
Skallet av 2 sitroner
1-2 ss sitronsaft
1 ts olivenolje
Start med å sette over risottoen. Løk og hvitløk freses i 3 ss olje i en gryte, til løken er blank. Risottorisen tilsettes og stekes ett minutt sammen med løken. Hell vinen over, og la den nesten koke inn. Spe videre på med fond/kraft i 3 omganger, og la nesten all væsken koke inn mellom hver gang.
Når risottoen er ferdig skal det blandes inn 2 ss smør og parmesanost, hell også gjerne i litt av kraften fra kyllingformen.
Gremolata: Bland sammen finhakket hvitløk, olje, persille, sitronsaft og sitronskall i en bolle, og la det marinere i minst 15 minutter.
Kylligfiletene snittes på tvers, nesten igjennom. Putt 1/2 skivet hvitløksfedd i hver filet, og 3 blader salvie. Brett prosciuttoskinken rundt og stek i pannen i 2-3 minutter. Legg kyllingpakkene over i en ildfast form og stek videre i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar