Oppskriften holder til 2 store og 2 små.
Kylling:
8 skiver bacon
4 kyllingfileter
Salt og pepper
Risotto:
1 rødløk, finhakket
0,5 g safran
0,5 g safran
2 dl risottoris
5-6 dl kyllingfond eller kyllingkraft
1,5 dl matlaginsvin/hvitvin
1 ss smør
3 ss olivenolje
50 gram parmesan, revet
Start
med å sette over risottoen.
Løken freses i 3 ss olje i en gryte til den er blank. Tilsett risottorisen og surr videre i ett minutt sammen med løken.
Hell vinen over, og la den nesten koke inn.
Ha i safran, og spe videre med fond/kraft i 3 omganger, la nesten all væsken koke inn mellom hver gang.
Løken freses i 3 ss olje i en gryte til den er blank. Tilsett risottorisen og surr videre i ett minutt sammen med løken.
Hell vinen over, og la den nesten koke inn.
Ha i safran, og spe videre med fond/kraft i 3 omganger, la nesten all væsken koke inn mellom hver gang.
Når risottoen er ferdig skal det blandes inn 1 ss smør og parmesanost.
Kylligfiletene krydres med salt og pepper, og
surres med 1-2 skiver bacon slik at nesten hele fileten er dekket. Stekes i
pannen i 2-3 minutter.
Legg filetene over i en ildfast form og stek videre i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.
Legg filetene over i en ildfast form og stek videre i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar